't Hof Rozendael is gelegen in de Westhoek, een meestal vlakke, soms heuvelende streek tussen de Noordzee en Frans-Vlaanderen
. Beboste heuveltoppen, Ijzervlakte, de polders, stuk voor stuk nodigen ze uit tot ontdekkingstochten.

De Stad Ieper, op een 4-tal km van de boerderij gelegen, heeft de toerist heel wat te bieden. In de eerste plaats zijn er de talrijke herinneringen aan de eerste en tweede wereldoorlog, denken wij maar aan de Menenpoort met zijn Last Post, Hill 60 en 62, het in Flanders Fields-museum, enzovoort.

Naast de wreedheden van de oorlogen kun je in Ieper ook nog de overblijfselen van de ooit zo belangrijke lakenhandel aanschouwen in de lakenhallen. Van de toren op de lakenhallen gooide men in de middeleeuwen katten naar beneden om te zien of deze diertjes niet behekst waren. Vandaar de naam Ieper, de “kattenstad”.

Ook inzake de natuur kan men in Ieper zijn hartje ophalen. In het provinciaal domein “de palingbeek”, langs de droge vaart Ieper-Komen, op de vestingsmuren rond de oude stad, rond “Zillebeke-vijver” en het spaarbekken “de verdronken weiden” kan men urenlang ongestoord wandelen en genieten van wat de ongerepte natuur te bieden heeft.
Wie het iets rustiger aan wil doen, kan steeds terecht in het “astrolab-iris” om naar de sterrenhemel te turen. De kinderen op hun beurt kunnen naar hartelust ravotten in het stedelijke zwembad, op het jeugdstadion en het pretpark “Bellewaerde”.

Rondom de stad bevinden zich talrijke bewegwijzerde wandel- en ruiterpaden, fiets- en mountainbikeroutes. Na een 10-tal km fietsen of rijden komt men in de West-Vlaamse bergen. Heuvelland vormt een krans van kleine hoogten: Kemmelberg, Monteberg, Scherpenberg, Rodeberg, … Met de zetellift vanop de Zwarteberg is een van de manieren om van deze prachtige omgeving te genieten. Als u een 40-tal km rijdt, komt u bij onze Belgische kust en Plopsaland.

Alle informatie en brochures omtrent al deze bezienswaardigheden zijn te verkrijgen in de dienst voor toerisme, die dagelijks ter beschikking staat voor de toeristen (en een deel ervan ligt in het appartement zelf).

inrij