Op onze boerderij zijn vooral veel koeien te zien met hun kalfjes, maar ook een heel lieve hond, poezen, kippen, schapen, konijnen en een ezel.

Jullie kunnen gerust met ons meehelpen of komen kijken in de stallen. Wij staan steeds klaar om een woordje uitleg te geven rond de dagdagelijkse activiteiten op de hoeve. Je kan de geboorte van een kalfje beleven, je ziet hoe de koeien gemolken worden en bij deze weet je ook van waar die lekkere melk vandaan komt. Er wordt dagelijks twee maal gemolken, 's morgens en ’s avonds rond 6u-6u30. Onze verse melk moet je zeker eens proeven (veel beter dan die dozen melk dat je haalt uit de winkelrekken).

Bij het vleesvee valt er minder te beleven, dagelijks worden deze gevoederd, waar we natuurlijk ook altijd hulp kunnen gebruiken van al die toffe kinderen die we hier te gast hebben. Deze dieren worden hier groot gebracht zodat jullie op tijd van een lekker malse biefstuk met friet kunnen smullen.

Of houden jullie meer van een lekker vers scharreleitje? We hebben hier een 15-tal kippen rondlopen die van ’s morgens tot ’s avonds flink lopen te kakelen en tussenin leggen ze hun dagelijks ei.

In de weide ernaast bevinden zich de schapen en de ezel. Begin maart is er veel kans dat je de geboorte van een lammetje van dichtbij kunt beleven.

De hond loopt vrij rond op de boerderij maar wees gerust, je hoeft geen schrik te hebben. Moest het geen lief dier zijn dan zat het wel vast in een hok. Het zijn de beste speelkameraden voor jong en oud.

Op het veld verbouwen we maïs, tarwe, bieten en vlas. Hoofdzakelijk producten voor de samenstelling van het voer voor de dieren.

De boerderij ligt omgeven wet de weiden waar s'zomers de koeien verblijven.

de koeienweide:

 

 

 

 

 


stro